NE HYVÄT JA HUONOT TREENIT

Viime viikolla vedin parhaan jalkatreenini ikinä ja myös suht hyvällä otteella haukkari-rinta-vatsatreenit vaikka treenasin pitkästä aikaa itsenäisesti ilman ohjausta. Ote oli alkuun vähän hapuileva, mutta toiveikas; kyllä minä osaan treenata yksinkin. Kieli keskellä suuta muistelin kaverini ohjeita ja itsevarmuus kasvoi pikkuhiljaa treenin edetessä. Pakko kyllä kuitenkin sanoa, että enimmikseen kotona treenatessa mun ote on ihan erilainen, saisipa sen tekemisen meiningin siirrettyä salillekin. Jos joku kiinnitti huomionsa kursivoituun "enimmikseen" sanaan, niin selityksen sille antaa viime perjantainen räpellys, joka voisi vain nippanappa saada käyttää nimeä 'treenaaminen'. Häpeäksihän se setti on koko sanalle, kiukuttaa vieläkin kun ajattelen, miten surkea veto se oli. Mitä siis tapahtui?
Hyvin alkaneen treeniputken fiilis kusi kintuille kun läksin perjantai-aamuna salille tarkoituksenani vetää selkä,- olkapää,- ojentajatreenit. Tomerana hyppäsin autoon ja hurautin salille - vain todetakseni ovella, että ryhmä venäläisiä jääkiekkopoikia on vallannut salin seuraavan parin viikon ajan joka aamu. Tiedättekö sen tunteen kun suunnitelmilta menee pohja ja pitäisi lennosta ruveta soveltamaan? Ajatukset kävi melkoisilla ylikierroksilla harmistuksen poltellessa mieltä, mutta ei auttanut antaa itsensä jäätyä niille sijoille. Takaisin autoon, piipahdus Tokmannille hakemaan käsipainot ja kohti kotia miettien samalla, miten voisin soveltaa kotitreeniin kaikki ne salilla tekemättä jääneet liikkeet. Onneksi omistan suhteellisen kattavan treenivälinekokoelman, joita tuli haalittua aikoinaan nurkkiin pyörimään siinä toivossa, että innostuisin. Suhteellisen monta vuottahan ne ehtivätkin pölyä keräämään, mutta onneksi ovat nyt päässeet siihen käyttöön johon ne kuuluvat. Olen vain ihmisenä sen kategorian edustaja, jonka on vaikea saada fiilistä takaisin kun se kerran menee. Ei menneet nämä kotitreenit sellaisella auringonpaisteisella meiningillä niin kuin menee siinä ruotsalaisessa askarteluohjelmassa. Yritin parhaani löytää innostusta, mutta turhaan. Yritin sitä henkistä perseellepotkimis metodia - ei toiminut sekään. Koko homma meni aivan penkin alle saamatta tuntumaa oikein mihinkään. Ainut asia, joihin treeni meni perille oli takaolkapäät, joita varten hurautin tokulta ne käsipainotkin hakemaan. Kuvasin treenejäni hieman nähdäkseni toispuoleisuuteni, joka erityisesti korostuu tämän tyyppisissä liikkeissä. Aikanaan poikki mennyt ja leikattu vasen käsi ei meinaa kestää menossa mukana ja tahdoin nähdä, miten sarjat menee. Tähän toispuoleisuuden harjoittamiseen täytyy kiinnittää nyt todella paljon huomiota. No, perjantai meni kaikin puolin pieleen treenifiiliksen kadotessa venäläisten tradegiseen salin valtaukseen. Toivuin kuitenkin tämän häpeällisen setin aiheuttamasta musertavasta fiiliksestä, annoin itselleni surkean treenin anteeksi ja yritin sunnuntaina uudelleen. Tuolloin treeni luisteli huomattavasti kivemmin, joissakin sarjoissa saatoin jopa hieman nostaa painoja. 

Sunnuntaina menin loppuvenyttelyiksi salin uusittuun ryhmäliikuntatilaan, johon saamme koko ajan tipotellen uusia treenivälineitä käyttöön. Nyt sinne oli ilmestynyt kauan haaveilemani treeniköydet. Aivan mahtavaa! Olihan niitä pakko kokeilla heti vähän ja kotiin päästyäni aloin tutkia millaisia treenejä niiden kanssa voisi tehdä. Kivaa saada vähän vaihtelua ja etenkin kaipaamaani toiminnallisuutta punttitreenien ohelle. Jos jollakin on heittää hyviä treeniohjeita, saa sen tehdä! :)
Uusista treeniväline hankinnoista puheenollen, olen ottanut askeleen kohti leuanvetojen oppimista, hankkimalla kuvien mukaisen kuminauhan treenikassin vakiokalustoon. Parina päivänä viikossa pyrin harjoittelemaan muutamat sarjat. Sunnuntaina sain jo aika kivasti vedettyä muutamat toistot, mutta kuten aiemmin sanottua, lihaksistoni on todella surkeassa kunnossa. Jännityksellä jään odottamaan, saanko koskaan taisteltua itseni tavoitteeseeni, tahto ainakin on kova. Onko linjoilla ketään, joka on oppinut oppinut vetämään leukoja? Olisi mielenkiintoista kuulla, miten muut ovat tavoitettaan varten treenanneet ja lopulta onnistuneet! Itselle ainakin tuntuu kovin kaukaiselta tämän harjoitteen lopputulos.


Huh, olen nyt todella väsynyt viime öisen yövuoron ja tämän päiväisen parituntisen sulkapallotreenien jäljiltä. Nyt sitä sitten ollaan jääty lomalle. Siis mille?? En edes muista, koska minulla olisi ollut työn puolesta lomaa. Nyt olen edennyt urallani siihen pisteeseen, että minulla on lyhyt talviloma (jotka oikeasti ovat pitämättömiä kesälomia) ja kesällä kokonaiset NELJÄ VIIKKOA... oumaigaad... Olen tehnyt kesät töitä 12-vuotiaasta saakka eikä ole juuri tullut lomia pideltyä. Ei siis sillä, että olisin mitenkään fiiliksissä tästä..hehe.. suotakoot tämä lapsekasinnokkuus mulle anteeksi, en tosiaankaan tiedä tälläisistä lomanpitojutuista mitään, joten kokemus tämäkin.. Pakko tutustua tähän lomajuttuun, josta kaikki aina puhuu koko vuoden. :'D
Tämä talviloman pätkä menee pitkälti reissutessa ja mökkeillessä, joten salitreenit taitaa nyt jäädä pois koko viikoksi ja joudun reissun päälle soveltamaan jotain kehonpainolla tehtävää. Tänään sulkapallopelien välissä treenasin punnerruksia ja ojentajadippiä. Oli hauskaa tehdä ihan extempore mitä mieleen juolahti, ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Hassua ihmiseltä, joka jäätyi totaalisesti perjantaina muuttuneiden suunnitelmien edessä. Syy olikin fiiliksessä, joka katosi. Nyt olin valmiiksi adrealiinin huuruisissa fiilareissa, joka poikkeuksetta aiheuttaa minulle rajattomuuden ja vapauden tunnetta. Se on juuri se huumaava tunne, joka tekee liikunnasta hauskaa ja innostavaa.
Olen ajatellut panostaa nyt erityisen paljon kehonhuoltoon ja ulkona liikkumiseen tämän loman ajan kun en pääse salille. Olen tällä hetkellä jotenkin erityisen jäykkä ja taas hieman kauempana spagaattitavoitteestani. Ei ole helppoa löytää tasapainoa kehonhuollon ja lihastreenien välille vaikka venyttelen lähes päivittäin. Lumihankikävelyn ja salilla piiskattujen kinttuparkojeni taipuisuus on rautakankimaisen notkeaa. Eilen kävin pitkästä aikaa hierojalla ja sainkin noottia reiden ulkosyrjän todella kireistä kalvoista. 
Putkirullalle tiedossa töitä ja rullailijalle eritoten..

Nyt untenmaille, että jaksaa huomenna lomailla täällä anoppiehdokkaan tykönä.
Tiedossa ainakin hiihtoa, lenkkeilyä ja shoppailua. Pitäisi etsiä viikonlopulle juhlavaatteita eikä mulla ole makutuomaria mukana..Apua, kuinkahan selviän kun en ole erityisen tyylitietoinen tapaus. Olisipa joskus hauskaa päästä ammattilaisen stailaamaksi, ehkä minustakin saisi taiottua esiin tyylikkäämmän leidin ja viihtymään muunlaisissa vaatteissa kuin jumppatrikoissa ja teknisissä topeissa.


Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top