SEIKKAILU JÄÄLLÄ JA HOMMA JOKA MENI IHAN LÄSKIKSI

 

Eeeeh..mitäs sitä tulikaan tehtyä..

Viikonloppu meni syömisten suhteen aivan penkin alle. Sokerin- ja rasvanhimo kaappasi valtaansa perjantaina ja lopulta annoin lauantaina periksi "tieteellisen" tutkimuksen nimissä, luvaten itselleni, että saan vetää tämän viikonlopun niin överiksi kuin ilkeän, sisältäen kuitenkin yhden ehdon; olen itselleni raportti velvollinen ihan vertailun ja huvin vuoksi (raportti on katsottavissa tämän postauksen lopussa). Maanantai aamuna vaa´an lukema oli vähintäänkin järkyttävä, olin syönyt itselleni neljän kilon turvotuksen! No huh huh.. Olokin oli sen mukainen, todella turvonnut ja ahdistunut.. Nassusta katosi kaikki muoto ja maha tuntui valtavalta pallolta. Todellakin iski kaipuu edellisen viikon keveään oloon ja joutuihan sitä jälleen miettimään, miksi sitä haluaa väkisin syödä itselleen kurjan olon. Kyllä ihminen on tyhmä olento, ei voi muuta sanoa.. Oikeastaan nuo syömiset kesti vähän ruodussakin kun vertaa vuoden parin taakse, silloin lähti liian usein käsistä ja vielä tuplasti pahemmin. Jotain kuitenkin tainnut muuttua kun ei pystynyt eikä jaksanut vetää niin pahasti yli kuin sisäisen sokerihiireni olisi tehnyt mieli. On kivaa puputtaa hiilari-rasvaöverit. Not.Sentään ainut asia, jossa kestin melkein ruodussa oli liikkuminen. Salin tosin skippasin vaikka alunperin olin suunnitellut meneväni, mutta järkeilin sen mielessäni, että sen sijaan kannattaa panostaa ulkona liikkumiseen kun vielä oli hetken talvikeliä jäljellä. Saapa nähdä, onko tämän talven hiihtokelit nyt taputeltu, täällä tulee loskaa taivaan täydeltä ja ulkona pääsee pian liikkumaan sukkelimmin luistimilla. 

Lauantaina sain houkuteltua avokkini mukaan suksille. Tosin lenkki tyssäsi melko nopeasti, koska Jarnolla lainassa olleet sukset eivät kertakaikkiaan luistaneet mihinkään. Lopulta päädyttiin, että Jarno ottaa kelkan ja tekee mulle jäälle latua, että voin suksia sitä pitkin käymään naapurissa. Alku matka taittuikin hyvin, kunnes yhtäkkiä kelkkaura edessäni oli ihan täyttä sohjoa. Kuten kaikki ympärillä - vettä nousi kokoajan pintaa kohden. Tietyissä tilanteissa olen herkkä panikoimaan ja jää elementtinä saa muutenkin nöyrän kunnioitukseni puolelleen arvaamattomuudellaan. Minä tietenkin menin ympäröivästä vedestä aivan sekaisin ja Jarnolla on varmasti ollut hupia kun on nähnyt minun säntäilevän vauhkosti suksineni sinne tänne paniikin vallassa. Oikeastihan ei ollut mitään hätää, jää voi käyttäytyä noin keväisin eikä se tarkoita, että se neljänkymmenen sentin kerros pettäisi alta. Eloonjäämisviettini toimii kuitenkin jokseenkin melko hevosmaisesti ja mielestäni on parempi paeta paikalta kuin jäädä katsomaan kuinka siinä käy.. :D 
Lopulta paniikin laannuttua oli pakko pysähtyä ja riisua sukset jalasta, joiden pohjiin oli tarttunut loskalunta noin kymmenensentin verran. Jouduin luopuman hiihtämisestä, hyppäämään loppumatkaksi kelkan kyytiin ja lopulta lainasin naapurilta suksia hiihtääkseni tietämyöten takaisin, että tulisi vähän enemmän lenkkiä. Jarno nappasi jäälle jääneet sukseni kelkan kyytiin ja ajoi ne takaisin mökille.

Päivän seikkailut ei päättyneet siihen. Lähdettiin vielä kelkkailemaan jäälle hämärtyvään iltaan, Jarnon aikomuksena opettaa minut ajamaan. Jarno näytti alkuun esimerkkiä ja fiilis oli kieltämättä aika makea kun kelkka syöksyi hangen läpi pitkälti toista sataa. Pelkään yleensä kovaa vauhtia kaikkialla paitsi hevosen selässä, mutta toisaalta myös nautin siitä. Aloinkin juuri rentoutua ja nauttia kelkkailusta kun sitten yhtäkkiä siitä mokomasta vekottimesta loppui bensa kesken vauhdin hurman! Siinä sitä sitten käveltiin litimärillä kengillä sen loskalällin läpi hakemaan lisää bensaa illan tummuessa ympärillä. Kyllä vähän koetteli, mutta onneksi saatiin taukokahvit ennen kelkan takaisin hakua. Ja siinä sivussa tuli nälkäisenä vedettyä kaksi pullaa.. hups.

Maanantaina paikkasin viikonlopun herjuuksia käymällä salilla vetämässä elämäni tähän astisista parhaimman jalkatreenin. Hitsi mikä fiilis ja vauhti oli sitä vetäessä! No toisaalta, kaksipäiväisten hiilaritankkausten jälkeen oli syytä piisatakin ylimääräistä energiaa.. Vaikka eihän se ihan niin mene kun hiilarin lähteet on silkkaa sokeria. Vatsaan koski ja väsytti, mutta silti treeni meni perille. Kaverini oli mukana ohjaamassa, harmi kyllä toistaiseksi viimeistä kertaa. Olisi ilmeisesti aika ruveta selviämään omin voimin jonkin aikaa, sitten jossain välissä taas pari tsekkausta, ollaanko sitä yhtään kehitytty vai ei. Vaikka nyt onkin meneillään aika hyvä treeniputki, jännittää silti, etten pystykään saavuttamaan tavoiteltua kehittymistä. Vaikka toisaalta tiedän, että sain syksyn aikana kotitreeneillä paljon aikaseksi, mutta sali on yhä hieman vieraantuntuista maaperää. No, luotettava nyt vaan siihen, että siitä se lähtee ja mennään askel kerrallaan! En tiedä huomaako muut noista kuvista sitä turvotusta, mutta itse näen todella selkeän eron.. hyi. Pullamössö Ida..
Sitten sen vertailurapsan pariin.. Vedin kyllä överit lauantainakin, mutta sunnuntai ja maanantai saavat toimia vertailtavina päivinä.

Sunnuntai

4271 kcal

Rasvanosuus 40%
 Proteiini 14%
Hiilarit 39%
Alkoholi 7%

Ruokavalio koostui mm. laskaispullista, munkeista, suklaasta, karjalanpiirakoista, muutamasta oluesta, juustoista, kebabista, maksamakkarasta jne..No huh huh.. Tuon jälkeen on aika palata tiukempaan linjaan syömisten suhteen! Tarkoitus olisi vain parin viikon välein nauttia jotain pientä herkkua. Saa nähdä kuinka hyvin pysyn tiukkana, on jääny vähän joulun jälkeen toi sokerihiiri rapistelemaan namipusseja.. Sunnuntain esimerkki on muuten hyvin pitkälti sellaista settiä, jota söin ennen ihan muitta mutkitta, yhtään kyseenalaistamatta. Koska tuo määrä oli vielä melko pientä, olen oikeasti saattanut mättää silkkaa skeidaa kitusiini, vielä tuohon plussattuna puolet lisää kaloreita.. Aika kammottavaa.. Todellisuuden märkärätti iskee vasten kasvoja kun mietin syitä siihen, miksi sitä painoa oli paljolti enemmän.. o_o

Maanantai

1486 kcal

Rasvanosuus 30%
 Proteiini 38%
Hiilarit 29%

Alkoholi 0%

Maanantai jäi osittain vähän turhankin kevyeksi päiväksi syömisten suhteen siihen nähden, että kävin koirien kanssa lenkin ja salitreeneihin upposi n. 1,5 tuntia. Luulen, että päivinä joina liikun paljon, saisin syödä vieläkin enemmän. Tähän ei kylläkään ole laskettu mukaan syömiäni kasviksia, marjat kylläkin. Eli maanantai koostui ihan perus ruoka-aineista kuten kanasta, riisistä, kasviksista, marjoista, pähkinöistä, chiapuurosta, kaurapuurosta, kananmunista, tonnikalasta, avokadosta, riisikakuista.

Sellaista.. Tänään otin lähtökuvat ja otin mitat projektiani varten. Kun katsoo itseään bikinit päällä pönöttämässä, huomaa kyllä, että työtä on paljon tehtävänä jos kireämpään kuntoon mielii. Mutta kiirekös tässä, pikkuhiljaa kiristellään. 

Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top