KUNTOTESTIN TULOSEilen oli elämäni ensimmäisen, kolme kuukautta kestäneen valmennusjakson viimeinen tapaaminen. Aiemmin valmennuksesta ja sen sujumisesta kirjoitin tässä postauksessa, avautuen siitä, että ensimmäiset kuukaudet tuntuivat menneen hukkaan ja mitään konkreettista muutosta ei tuntunut tapahtuneen. Voin kertoa olleeni taas täysin väärässä ja sorrin itseäni taas aivan turhaan. Haksahdin siihen vanhaan suden kuoppaan, tuijotin liikaa vaakaa ja unohdin yhden hyvin oleellisen kehityksen mittarin tai varmaan paremminkin tahdoin unohtaa.. No sen kuntotestin tietenkin! Sen pelätyn hetken, jolloin saisin tietää vielä treenienkin menneen harakoille kun kaikki muukin oli mennyt mönkään. Jestas, että tätä testiä edeltävänä yönä ja aamuna hikoilutti silkasta jännityksestä.


Kaikista omista musertavista ennakko-odotuksista huolimatta, nyt on kerrankin minun vuoroni loistaa ja saan olla oikeutetusti ylpeä kuntotestin tuloksesta! Se löi ällikälle paitsi minut, myös ilmeisesti Tarunkin. Molemmat tiedostettiin hyvin, ettei asiat olleet sujuneet mitenkään helposti. Kaikki vaikeudet, stressinmäärän ja tolkuttoman väsymyksen huomioon ottaen uskoin, että testin tulokset tulisivat olemaan korkeintaan aavistuksen elokuisia paremmat. Treenejä ei ole aina ollut rahkeita vetää satalasissa ja toisinaan ne jäivät välistä kokonaan väsymyksen vuoksi. Eihän nyt sellaisella velttoilulla voi kehitystä saavuttaa.. 

..vai voiko sittenkin? Let´s see! ;)KUNTOTESTI (2 minuutta / liike)

Punnerrus 

elokuu 15
lokakuu 36

Vatsat 

elokuu 28
lokakuu 49

Kyykyt

elokuu 52
lokakuu 86

Kuntotestin tulos elokuussa 95 pistettä

0-50 pistettä HEIKKO
51-100 PARANNETTAVAA
101-125 HYVÄ YRITYS
126-150 KESKIVERTO
151-175 MOTIVOITUNUT
175-200 PURISTAJA
201-225 HYVÄ
226-250 KIITETTÄVÄ
251-275 HUIPPUKUNTO
276-300 AMMATTILAINEN
300+ YLI-IHMINEN

Kuntotestin tulos lokakuussa 171 pistettä 

0-50 pistettä HEIKKO
51-100 PARANNETTAVAA
101-125 HYVÄ YRITYS
126-150 KESKIVERTO
151-175 MOTIVOITUNUT
175-200 PURISTAJA
201-225 HYVÄ
226-250 KIITETTÄVÄ
251-275 HUIPPUKUNTO
276-300 AMMATTILAINEN
300+ YLI-IHMINEN

Jos jatkan pykälien kiipeämistä tälläitä vauhtia, olenhan kohta yli-ihminen..hahaha. Noh, tuskin sentään, mutta ainakin olen oman elämäni supersankari näillä tuloksilla. ;) Olinhan sentään ennen ihminen, joka vihasi hikoilua ja makasi mieluiten rapakuntoisena sohvalla herkkupussi kainalossa.


WOHOO! Hyvä me!

Lisäksi testiin kuuluu liikkuvuuden mittaamista, joissa seuraavanlaisia muutoksia;

Hartia-alueen liikkuvuus, kädet kurotetaan yhteen selän takana niin, että toinen käsi kiertää yläkautta ja toinen alakautta, mitta otetaan siitä kuinka paljon sormet tulevat toistensa päälle. Tämä mitataan molemmilla käsillä.

Elokuu
Vasen käsi 5cm
Oikea käsi 5cm

Lokakuu
Vasen käsi 10,5cm
Oikea käsi 11cm

Kurotustesti lattialla istuen jalat suorina, kädet kurottuvat jalkaterien yli.

Elokuussa 19cm
Lokakuussa 25cm

Se mitä tahdon näistä kuntotestin tuloksista sanoa on, että vaikka kaikki ei mene ihan putkeen ja vaikka joskus tuntui, ettei jaksa treenata niin silti kehitys voi olla nousujohteista. Ei todellakaan tarvitse painaa hampaat irvessä jos on tälläinen samanlainen hyvinvointi liikkuja kuin itse olen. Minusta on huikeaa kun voin nykyään paremmin ja jaksan enemmän, se näkyy ja tuntuu arjessa. Ennen 40 kilon rehusäkin kantaminen muutaman kymmenen metrin matkan oli toooodella työlästä ja hankalaa, mutta nyt se nousee ihan kevyesti ja kuljettuu ongelmitta perille. Lihaskunnosta huolehtiminen on tärkeää elämän ja arjen kannalta - ei sen vuoksi miltä näyttämme salilla pumpattuamme. Vaikka eipä ryhdikkäämmästä ja sporttisemmasta ulkomuodosta tietenkään mitään huonoa ole, päin vastoin ja roolinsa silläkin asialla!
Ennen ja jälkeen kuvia jossain vaiheessa kun ehdin kuvata neutraalit sellaiset eikä mitään tuollaisia poseerauskuvia. Se on sitten raatorehellinen katsaus näenkö itse niistä muutosta.Lisäksi otettiin tietenkin ne mitat, jotka olisivat olleet surullista luettavaa jos homma olisi suoritettu ennen kuntotesti tai sitä testiä ei olisi suoritettu ollenkaan. Vyötärö oli kavennut noin sentin, jalat kasvaneet molemmin puolin pari senttiä ja silkkaa lihasta, vou..! Sama oli tapahtunut mystisesti rinnan ympärykselle (kasvaakohan mulle ne tissitkin nyt sitte, ei huono..) ja haban ympärysmitta oli kasvanut myöskin.

Pidettiin hyvin onnistuneen kuntotestin ja muutaman treeniliikkeen hiomisen jälkeen vielä oikein kiva temppuhetki ja sainkin paljon voimisteluliike vinkkejä mm. tavoitteeseeni saada nousemaan suorana ylös.. Heh, tää mun tavoitelista vaan kasvaa..


Mitä tästä eteenpäin? Saapa nähdä, mutta ainakin hommia jatketaan yhdessä Tarun kanssa. Olen niin suunnattoman iloinen, että valmentaja valintani osui aika nappiin!

Ruokavalio on ollut nyt niin kondiksessa, että sillä lienee suurin osuus siinä asiassa, että aloin nousta väsymykseni kuopasta ja kehitystäkin siinä huomaamatta tapahtunut. Kalorimäärää nostettiin alun jälkeen reippaasti ja Taru vähän vihjasi, että saattaapa ruokamäärä vieläkin vähän nousta. Hui, nytkin jo menee sen verran miehekkäitä annoksia, että saapa nähdä miten tähän tyttöön vielä lisää uppoaa.

Motivaatiomittari tapissaan ja eikun takaisin hommiin! Nyt on neljätuntia puuduttavaa bussimatkaa takana ja pakko kyllä sanoa, että se on kyllä paljon rankempaa kuin eilinen kuntotesti..huh. Nyt hyvittämään koirille parin päivän poissaolo kunnon metsälenkillä ja tuulettamaan pääkoppaa.

Kivaa loppuviikkoa kaikille!


Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top