AJATUKSIA DIEETIN VÄLIETAPILTA


Eväät kylmänä muovirasioita, ruokavaaka, nälkä, kiukku, hyvästi elämä.. Siinä varmaan ne seikat, mitä jengille dieettaamisesta saattaa ensimmäisenä tulla mieleen.
 Itse en ainakaan suurena herkuttelun ja vapaan syömisen ystävänä ole koskaan kyennyt romantisoimaan tiukempaa dieettaamista ja olin aina ajatellut, että jonain päivänä sitten kärsin pätkän sellaista vaikka väkisin saadakseni vähän kapeampaa uumaa. Juuri tuollaisten ajatusten vuoksihan dieettaaminen ei olisi tullut aiemmin kuuloonkaan, liikuttiin vaarallisilla vesillä kun pelkkä ajatus meni liikaa tunteisiin ja dieetti olisi toiminut hieman kyseenalaisena rangaistus menetelmänä täynnä kärsimystä ja luopumisen tuskaa. Eihän sellainen johda mihinkään pysyviin tuloksiin, testattu on ja homma päätyi katastrofiin, siihen järjettömään mättämisen kierteeseen, jossa nälälle ei tuntunut tulevan loppua. Menneen vuoden mittaan kuitenkin alkoi muodostua sellaisia hupsuja tunteita kuin armollisuus ja lempeys itseään kohtaan. Minähän olen aina ollut sellainen, että jos mokaan syömisten suhteen, niin kannattaahan sitä nyt vetää kunnon överit samaan konkurssiin ja aloitella sitten puhtaalta pöydältä ensi maanantaina. Niin mentiin vuosia kunnes lopulta alkoi löytyä jonkinlainen balanssi viimeisen vuoden aikana. Rodoksella lomaillessa aloin ajatella, että ehkei todella tarvitsisi enää odottaa kykenevänsä täydelliseen, nuhteettomaan suoritukseen vaan voisi tehdä parhaansa itseään ja kroppaansa kuunnellen. Pääasiassa tähän välietapille saakka dieetti onkin sujunut kunnialla ja hyvissä fiiliksissä, mutta kyllä ihan rehellisesti puhuen matkaan mahtuu lipsumisiakin. Viimeistään juhannus meni aivan läskiksi ja kyllähän sitä vähän mietti kuinka muijan kävi kun tiistai-aamuna aloin ottaa mittoja ja laitoin niitä Tarulle välietapin kunniaksi. Onneksi nuo kompastumiset matkan varrella eivät projektia tieltä suistaneet ja kun sain Tarulta aiemmat mitat niin parin kuukauden kuin ihan vuodenkin takaa, puhuivat ne puolestaan. Periaatteessahan projekti siis starttasi vuosi sitten kiristely dieetillä, mutta matkaan tuli pari muuttujaa ja kelkka kääntyikin aivan vastakkaiseen suuntaan kuten olen blogissa muutamat kerrat maininnut. Vuosi oli aikamoista kamppailua itsensä kanssa, mutta nyt tajuan että oli erittäin tarpeellista vaihtaa suuntaa ja käydä läpi se kaikki, joka valmisteli minut ymmärtämään asiat lempeämmin. 


Huhtikuulta oli viimeisimmät viralliset Tarun ottamat mitat: 

Vyötärö 79cm -> 69cm
(kotona otettu mitta ennen virallista dieetin aloitusta 6 viikkoa sitten oli n. 76cm, joten dieetin aikana on karissut 7cm)
 Lantio 97cm -> 91cm

Entäs sitten se elämäni peikko nimeltä paino? Mokoma hilautui alas dieetin aikana muutaman vaivaisen kilon ja minähän tietenkin salaa sitä hieman stressasin vaikka pääasiassa yritin olla ajattelematta asiaa. Olinhan jo talven aikana alkanut olla sujut asian kanssa kunnes kesää kohden mennessä se vanha paino-peikko alkoi nostella päätään. Onhan olemassa niitä maagisia lukuja, jotka tekevät paremmaksi ihmiseksi ja jos vaaka ei niille lukemille kierähdä, nii elämähän on tietenkin melkein pilalla. Pyh. Sainkin onneksi herätyksen ja selkeän ohjeen olla ajattelematta asiaa enää ollenkaan kun Taru laittoi mitat viime elokuulta vertauksen vuoksi nykyiseen. Ne nähtyäni palasi melko nopeasti se aiemmin saavutettu mielenrauha paino-asiaa kohtaan. Tuolloin vuosi sitten painoin suunnilleen saman verran kuin nyt, mutta halusin painoa alaspäin takaisin siihen, mitä se oli ollut joskus nälkäkuurin jälkeen vuonna 2015 - tuosta luvusta oli salaa tullut joku näkymätön parempi-ihminen status. Paino oli kuitenkin varkain noussut tuosta "merkittävästä" virstapylväästä enimmillään jopa 10 kiloa ja asia tottakai suututti alkuun, että miten olen päästänyt itseni taas lihomaan sillä tavalla. Nyt tajuan, ettei paino ole kaikki kaikessa ja sen merkitys on itseasiassa aika vähäinen liikkuvalle ja treenaavalle ihmisille. Kun noita alla olevia mittoja katsoo, niin kroppahan on muokkautunut juuri haluamaani suuntaan ja osa puntariin kierähtävistä kiloista kielivät tänä päivänä salilla rakennetusta lisäpihvistä eikä suinkaan ehdasta fläsästä. 😏

MITAT ELOKUU 2016 - KESÄKUU 2017

Oikea reisi 53,5 cm -> 56 cm
Vasen 53 cm -> 55,5 cm

muutama sentti siis ehtaa lihasta ja voimaa lisää.. 😏

Lantio 96cm -> 91 cm

Vyötärö 75cm -> 69cm


Rinnan alta 82,5 -> 81cm

Vasen käsivarsi 25,5cm -> 28cm

Oikea 26,5cm -> 29cm

= HABAA
💪😄 

Vielä kun saisi puolieron kurottua pois vammaisen vasurin ja oikean väliltä.. 😅


Dieetin välietappi siis saavutettu hyvin tuloksin. Tästä vielä vähän matkaa jatkuu, mutta kuulostellen edelleen itseään ja kroppaansa. Mulla ei ole dieetille sellaista deadlinea, että tarvitsisi suorittaa enempää kuin mihin rahkeet riittää, mutta toki haluan kokea onnistuvani siinä mitä teen - siihen taattuun rennon meiningin Ida-tyyliin, jossa se mikään ei kaadu yhteen tai edes kahteen virheeseen. Ei dieettiä kannata stressata tai elämäänsä uhrata sille vaan pyörittää sitä kaiken muun ohella ja tehdä sitä vain niin kauan kuin se tuntuu siltä, että sitä oikeasti tahtoo.


Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top