PORKKANA-INKIVÄÄRI PROTEIINIKEKSITJokainen varmasti tietää sen iltapäivän "pakko saada jotain hyvää kahvin kanssa" -ilmiön. Olen nykyään aika haka keksimään eri reseptejä tämän himon selätykseen ja tällä kertaa kokeilin tälläisiä porkkana-inkivääri keksejä, proteiinillä ladattuna.Pari sanaa ensin inkivääristä ennen reseptin jakamista. Olen aina inhonnut sitä! Maku ja haju on saanut puistautuksen kylmät väreet kulkemaan selkärankaa pitkin; traumat jättivät takavuosina nauttimani joulusuklaat, joissa oli liian tuhti annos inkivääriä. Sitten yks kaks eilen aloin kuitenkin himoita sitä... että mitähän ihmettä.. ? Annoin inkiväärille uuden mahdollisuuden ja sainkin loihdittua näistä kekseistä aikamoista herkkua kahvin kaveriksi, juuri  sellaisia kuin olin ajatellutkin eilisissä inkiväärihimoissani. Se tuoksukin jo keittiössä kun nämä paistuivat uunissa...mmmmm.. ♥

Inkiväärihän on tunnetusti terveyspommi, luonnon omaa lääkettä parhaillaan moneen vaivaan. Lisää inkivääristä voi lukea vaikkapa täältä.

PORKKANA-INKIVÄÄRI PROTEIINIKEKSIT
maidoton, gluteeniton, sokeriton

1,5dl porkkanaraastetta
2dl kaurahiutaleita
2 rkl (tai oman maun mukaan) tuoretta inkivääriä
1/2 dl kurpitsan siemenjauhoa (tai vaikka mantelijauhoa)
1dl vaniljaheraa
20g kookosöljyä
Vettä/haluamaasi kasvimaitoa pari ruokalusikallista
Muutama tippa steviaa makeutukseen

Uuni lämpenemään 200asteeseen, paista n. 10 minuuttia.

Kannattaa kokeilla jos on inkiväärin ystävä ja saa jakaa omia reseptejään, joissa on käytetty inkivääriä nyt kun siitä innostuin ja jääkaapissa on vielä iso könttä jäljellä. :) 

Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top