VISIT COPENHAGEN OSA 2

KAKKUPALALLINEN TAIVASTA, LINNANPUISTON ILKIVALLAN TEKIJÄT, KORKEANPAIKAN KAMMOISELLE ELÄMYKSIÄ KAUPUNGIN KORKEIMMASTA TORNISTA, NÄLKÄKIUKKUISIA TUNNELMIA TIVOLISSA JA MUITA TURISTIKERTOMUKSIA KÖÖPENHAMINAN SYDÄMESTÄ...


Kotikulmia Egilsgadella.. 
Aika palata jälleen tekstien ja kuvien muodossa keväiselle Tanskanmaalle. Hurjaa miten aika on jo vierähtänytkään - kaksi viikkoa sitten tähän aikaan käppäiltiin vielä turisteina paikallisella hautausmaalla. Jep, paikka herättää kysymyksiä, mutta palataan siihen tuonnempana, sillä ensin tehdään pieni katsaus meidän toisen päivän seikkailuihin Kööpenhaminassa. 

Aamutuimaan kipaistiin metroasemalle. Tähän päivään tarina ei varsinaisesti liittynyt, mutta koska ajatus metroasemasta nostattaa vajaamielisen hymyn huulille on pakko jakaa blondeuteni syvin olemus kanssanne. Kyllä, yritin ostaa metrolippua pankkiautomaatista. Hätkähdyttävän hyvä kielitaitoni ja vielä surkeampi tekniikantuntemus tämän turistiurani alkumetreillä voi aiheuttaa toisinaan hämmentäviä tilanteita - onneksi valpas Susanna riensi jälleen kerran hätiin opastamaan ennenkuin kiukuspäissäni olisin nyhtänyt sen masiinan seinästä. Vähemästäkin turhauttaa kun Tanskalaiset tekee "niin sekavia lippuautomaatteja". :D Jos jaettaisiin vuoden urpoin turisti -palkintoja, olisin varmasti ainakin kovimman kolmikon joukossa. 

Sitten vielä pakko muistuttaa itseään ja jakaa vinkkinä muille pienen budjetin matkaajille; jos on mahdollista kävellä, älkää ajako metrolla. Pieni ja kompakti Kööpenhamina oli tutkittavissa täysin jalkaisin ja näin jälkeenpäin nuo kymmeniä euroja nielleet turhat metroajelut ottavat vähän päähän kun ylittyneen reissubudjetin jälkeen syödään säästeliäästi näkkileipää. Niiden ajeluiden sijaan olisi voinut kulutella suklaapullien sokerit ja rasvat laittamalla tossua toisen eteen.Viehättävä ja viihtyisä Kahvila Daily nostattaa yhä veden kielelle. Lounaaksi syöty vegesalaatti ja sen päälle jälkkäriksi nautittu megakokoinen sitruuna-limejuustokakun palanen jättivät tälläiseen herkuttelijaan lähtemättömän jäljen. Niin ja myöskin +4 kiloa lomapainoa, koska useiden suklaapullien lisäksi piti vielä palata Frederiksborggade 10:iin toistamiseen nauttimaan toinenkin pala taivasta. Se täydellinen, kuohkea suutuntuma.. mmm. Mistään ei ole aiemmin tullut vastaan yhtä suussasulavaa juustokakkua eikä toivottavasti tule. Jos asuisin Tanskassa, olisin luultavasti melkoisesti tuhdimmassa kunnossa noiden houkuttelevien kahviloiden ja leivosten mekassa. 

Tälle kahvilalle täytyy myös antaa erityisen suuri plussa mielettömän hyvästä ja kohteliaasta palvelusta. Sekä ilmaisista lateista, jotka kohtelias herrasmiesmyyjä meille tarjosi. Menin niin hämilleni kun mies ojensi minulle valtavan lasillisen lattea, etten meinannut saada sanaa suustani. Tusind tak! ♥  Juustokakun päälle lähdettiin taittamaan katuja taas jalkaisin eteenpäin. Ohi mennen harhauduttiin hieman ostoskatu Strogetin liikkeisiin, mutta päästäksemme päämääräämme Rosenborgin linnalle, piti naisten laittaa laput silmille ja sulkea ostoskatu mielestä. Keskiviikkona sitten..Katujen ihania yksityiskohtia sekä se superherkullinen ja suloinen vohvelikioski, jossa Ida ylitti itsensä sortumatta mihinkään houkutuksiin... Vaikka vohvelin tuoksu oli kieltämättä huumaava ja erittäin vaikeasti vastustettavissa. Rosenborginlinnan puisto-alue osoittautui mukavaksi ja viihtyisäksi paikaksi aloittaa päivä rauhallisesti. Jos nyt ei lasketa selkkausta puistonvartijan kanssa kun aikuiset naiset ei malta olla kiipeämättä puuhun. Niin meitä vietiin käsiraudoissa kohti tyrmää ja mietin miten selitän tämän kotona kuullen mielessäni kun isä miettii miten melkein kolmikymppisestä lapsesta on tullut tuollainen apina - joka paikassako pitää riippua, roikkua tai kiivetä (tämä on siis nykyisin vitsailun aihe kun kiinnostuin akrobatiasta).. No ei sentään, puistonvartija oli oikein mukava, kohtelias herrasmies (kuten melkein kaikki Tanskalaiset miehet, samaa ei vaan valitettavasti voi kertoa maan hamekansasta) ja kehotti meitä lempeästi jättämään jatkossa puiston puut rauhaan ja tyytymään niiden kuvaamiseen maastakäsin. Selvä, kun kerran nätisti pyydetään!


Sivutaan vielä lyhyesti aihetta Kööpenhaminalainen hämmentävä patsastaide. Ymmärrän satusetä Andersenin kunniaksi ja muistoksi tehdyn teoksen, mutta mikä on tuo pikkupoika, joka yrittää kuristaa joutsenelta ilmat pihalle? Entä se seivästetty jääkarhuparka..? Tuo käärmettä vastaan taisteleva ratsastaja nyt vielä menettelee, mutta sen vastapäätä ollut ja kuvaamatta jäänyt "mies tappaa hevosta" -patsas oli kyllä melko mykistyttävä ilmestys. Kaikenlaista sitä..Kun oli aika jättää Rosenborglinna, seurattiin hetki karvalakkien matkaa vuoronvaihtoon, joka tapahtuu aina puoliltapäivin välillä Rosenborg - Amelienborg. Jos itseä helle helli lyhyissä shortseissa ja topissa voin vain kuvitella sen tuskan tuon muhkean lakin alla. Huh, onneksi oman duunin virka-asu on hieman kepoisempi. 😅Susanna oli hoitanut ennen matkamme alkua hieman taustatyön tekoa ja näin olle toimikin minulle turistioppaana saamallaan oppimäärällä. Turistinahan täytyy saada joku järkevä kokonaiskuva sijainnistaan ja niin päivän toimintasuunnitelmana oli kiivetä Tårnetiin näkemään Kööpenhamina korkeimmalta mahdolliselta (ilmaiselta) näköalapaikalta. Korkeanpaikankammoinen Ida sai nieleskellä heikkoutensa ja koota itsensä matkalla torniin. Kuten arvata saattaa, mahanpohjastahan siellä ylhäällä otti, mutta maisemat oli silti näkemisen arvoiset. Rohkea ei ole se joka ei pelkää vaan se, joka tekee pelostaan huolimatta. Viimeksi annoin pelon viedän jalat alta kun yritettiin kiivetä Eiffel torniin äidin kanssa joskus ysärin lopulla. Kun lohdutukseksi istuin tornin juurella olevassa heppakarusellissa ja kateellisena yritin katseellani etsiä sisaruksiani tornin huipulta päätin, että pelko ei saa estää minua tekemästä enää koskaan. 

Christiansborgin linna on Tanskan kuninkaallisten entinen asumus, joka toimii nykyään muun muassa Parlamentin käytössä sekä kuninkaallisten hevostalleina, joihin käytiin tutustumassa viimeisen päivän iloiksi. Kyllähän nyt jokaisen hevostytön täytyy kerran elämässään nähdä miten kuninkaalliset omiaan pitää.  Christiansborginlinna ja vierailu ylhäällä Tårnetissa.
Lomalainen vs parlamentin kaveri, kumman roolin sinä valitset? 😉Toisen päivän päätteeksi ja iltahuveiksi oli edessä kauan odotettu vierailu Tivoliin. Tämä huvipuisto on maailman toiseksi vanhin ja ehdottomasti käymisen arvoinen kohde! Etenkin illan tummetessa valaistus ja tunnelma on kokemisen arvoinen. Tivolissa tuli hetki seurattua (kuolettavan tylsää, #setunnekunpäässäsurisee) pantomiimi esitystä, todistettua erittäin tylyä asiakaspalvelua, koettua lievää nälkäkiukkua sekä tietenkin käytyä huristelemassa yhden ajon verran vuoristoradassa. Ensin vastustin ajatusta, sillä viime kesänä Power Parkissa päätin, etten enää koskaan mene ainokaiseenkaan huvipuistolaitteeseen, mutta Susanna ja valtoimenaan ailahteleva rohkea lomafiilis sai minut muuttamaan mieleni ja se kannatti - vuoristorata oli varmasti hauskimpia koskaan kokemiani! 

Palatakseni vielä tuohon tylyyn palveluun, oli Tivoli sitä pullollaan. Odotimme ensimmäisen ravintolan kohdalla tyhjiä lupauksia varmaan puolituntia (pöydän piti vapautua kymmenessä minuutissa) ja lopulta käännyttiin erittäin nälkäkiukkuisina pois. Seuraava paikka ei tarjonnut sen parempaa, mutta sentään saatiin ruokaa, jonka voimin jaksoi jatkaa tivolin kiertelyä jo hymyssä suin. Tivolin Kiina-Dubai -teemaristeytys oli kiehtova ja aiheutti ainakin matkakuumeen jälkimmäiseen kohteeseen. Eihän sitä tiedä jos vielä joskus.. :)

Tivolin isä-Hanhi pitämässä vahtia pesän edustalla.
Tivolista seikkailtiin viilenevässä illassa takaisin Egilsgadelle. Täytyy sanoa, että öisen Kööpenhaminan kadut olivat hieman ahdistavat. Meitä seurattiin pitkän aikaa ja mielikuvitus alkoi luonnollisesti laukata melko vilkkaasti - olipa viimein helpotus päästä hotellille. 

Seuraavaan postaukseen jälleen; farvel! 👋

TSEKKAA MYÖS 👇

VISIT COPENHAGEN OSA 1

4 kommenttia

 1. Näyttää kyllä tosi nätiltä, ja tivoli on kyllä kuvien perusteella aivan huima :) pitäis varmaan itekin joku kerta tehdä pikku reissu Kööpenhaminaan, valokuvattavaa varmasti riittäis! :)

  http://elamaatangolla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! vaikka Köpiksessä onkin ne omat miinus puolensa kuten melkoisen korkea hintataso, kyllä se silti kaupunkina on ehdottomasti käymisen, kokemisen ja valokuvauksen arvoinen! :)

   Poista
 2. Vau mitä kuvia! Olisi mahtavaa päästä käymään Kööpenhaminassa. :-) Jokaisessa Euroopan maassa on jotenkin niin oma tunnelmansa, että haluisin käydä mahdollisimman monessa maassa. :-)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mulla on kanssa sama tavoite ja haave kiertää mahdollisimman moni Euroopan kaupunki, jokunen jo tullut käytyä, mutta paljon on vielä näkemättä! :)

   Poista

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top