TUULAHDUS ILOA ARKEEN JA HETKI STRESSIN HALLINTAA


Viime perjantaina oli kiire - kuten kesän mittaan on useimmiten ollut. Aikataulu oli mitattu aikalailla minuutilleen ja matkalla töihin piti ehtiä hoitamaan hevoset laitumelle ja tekemään noin kymmenen muutakin asiaa aikataulussa, jonka toteuttaminen käytäntöön tuntui yhtä älyttömälle kuin teoriassakin.. Ei auta, pakko ehtiä. Olo oli vähintäänkin kireä ja hermostunut, elämä potki jälleen päähän aika tavalla ja tuntui, että jälleen kerran se tunnelin päässä oleva valo on sammutettu säästösyistä. Siispä sitä tunnelia on vain pitänyt rämpiä eteenpäin ajan kanssa kilpaa juosten ja yrittää hammasta purren jaksaa. 
Kurvatessani autolla laitumelle, jossa hevosemme majailevat syöksyin autosta pihalle suorittamaan tehtävälistaa ja vilkuilin hermostuneena kelloa. Olo oli kuin sillä höpsähtäneellä Valkoisella Kanilla Liisa Ihmemaassa -elokuvassa, päässä vain jyskytti "kiire...kiire..kiire..." Kunnes aivan yhtäkkiä synkät pilvet väistyivät taivaalta ja lämmin tuuli tarttui hiuksiin. On vaikea kuvailla sanoiksi sitä hetkeä, mutta yhtäkkiä tuntui, ettei aikataululla ole mitään merkitystä juuri nyt. Olkoot mokoma, minä tarvitsen nyt hetkeni vaikka myöhästyisin töistä. Hetkeksi irtauduin kaikesta tekemisestä ja pysähdyin nauttimaan hetkestä. Tuuli huiskutteli hiuksia ja minä nautin silmät kiinni auringosta. Sitten sponttaani vallattomuus sai hakemaan kameran - se hetki oli pakko saada talteen. Välillä vaan on vähän omaa kivaa - minun tapani rentoutua.. :D

Miten aina saankin ne suurimmat kuvausvisiot juuri silloin kuin eniten kiire. Ehkäpä toimin tehokkaammin paineen alla. En voi pysäyttää itseäni jos haluan jonkun hetken talteen, koska pian se voi olla jo mennyttä. Tuo tuulinen ja aurinkoinen perjantai saattoi olla viimeinen kesän hetki - nyt se on minulla tallessa kun kirjoitan tätä ja ulkona sataa kaatamalla vettä, mutta voin yhä nähdä, kokea ja tuntea sen taianomaisuuden.PS. En edes myöhästynyt töistä. Ehkäpä tämä elämä ei sittenkään ole niin minuutilleen. Peace.


Miten te rentoudutte kiireen keskellä? :)

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia, vallattomia ja aurinkoisia :) itekin tuntuu että saanu vetää kesän kahta kauheempaa kyytiä ku muun vuoden. Pitäis vaan useemmin muistaa nauttia siitä hetkestä jossa just nyt on :). Mulla tanssi on ehkä olennaisin stressinhallintakeino. Keväällä tein pari kuukautta työtä jossa jouduin painaa hommia aikalailla kirjaimellisesti 24/7, mutta tanssitunteja en skipannu, ja ne olikin päivän ainoo hetki jolloin työt oikeesti katos ihan täydellisesti mielestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! kiva, että se oikeasti näkyy niissä, koska sellainen oli tunnelmakin. :) Joo kyllä tämän kiireen keskellä ainoat asiat, jotka pitää koossa on just kaikki harrastukset ja liikkuminen vaikka joskus on niin väsynyt, että tahtoisi vain nukkua. Niin ja tietenkin nämä pienet taianomaiset hetket, jotka tempaavat mukaansa.. ;)

      Poista

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top