SE KEHUJA KERÄNNYT BANAANIPANNUKAKKU


Ennen kuin mennään asiaan, niin kyllä vain; tiedän, että tätä kyseistä reseptiä on jaettu netissä noin miljoonassa eri olomuodossaan, mutta kannanpa silti korteni kekoon. Itse melkoisen monta eri versiota testanneena, on tämä niistä ainoa, joka on päätynyt jatkoon ja uunipellille ilta toisensa jälkeen. 😏

Meinasin ensin otsikoida tämän reseptin "se maailman paras banaanipannari", mutta tajusin, että se lienee hyvin pitkälti makuasia. Jokainen jolla on vähänkin itsesuojeluvaistoa, ymmärtää, ettei niistä asioista todellakaan kannata ryhtyä kiistelemään enkä aio tehdä sitä tälläkään erää. Joten vaatimattomalle luonteelleni ominaisesti tyydyin hieman maanläheisempään otsikointiin, joka jättää jokaiselle oikeuden arvioida pannarin herkullisuuden aivan itse. Ihan vaatimattomaksi en kuitenkaan tohdi heittäytyä reseptin suhteen, sillä se on oikeasti kerännyt paljon positiivista palautetta myös niiltä ihmisiltä, joissa tällaiset sokerittomat, mauttomat, hajuttomat fitnesshömpötys reseptit aiheuttavat puistautuksia ja ennakkoluuloja. Lupaan, että saatte kaikki sympatiani puolellenne jos olette kasvaneet äidin tai mummon pannukakkujen ääressä - niiden joissa ei oltu sitä ehtaa voita tai vanhaa kunnon sokeria säästelty! Mutta jos nyt kumminkin olit ajatellut hieman keventää tai viihdyt salilla nostelemassa rautaa, voin ilokseni kertoa, että tässä on pannariresepti, jossa ei ole tingitty hyvästä mausta ja se vieläpä menee suoraan hauikseen ja hanuriin eikä turvotuksena vyötärölle.
No ohhoh ja hupsista.. suokaa anteeksi, meillä savolaisilla on erittäin paha taipumus liioitteluun. Eihän se tietenkään sinne ihan suoriltaan mene, mutta kyllähän jokainen tietää, että riittävä ravinto on edellytys treenaajan kehittymiselle. Siksipä tällaiset reseptit ovat ilouutinen teille, joille se ainainen kana ja parsa aiheuttavat jo lievää pahoinvointia. Tai teille, jotka tahtovat herkutella ilman sitä huonon omatunnon karvasta jälkimakua. BANAANIPANNUKAKKU G, M
(annos esimerkki yhdelle)

1kpl banaani
2 kananmunan valkuaista
10g vaniljaheraa (esim. tätä Foodinin)
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

- Lämmitä uuni 150 asteeseen (itse tein kiertoilmalla, jos käytät tavallista uunia, voit lämmittää hieman kuumemmaksi)

- Sekoita kuiva-aineet keskenään (hera, suola, kardemumma)

- Erottele valkuaiset keltuaisista. Kuullostaa turaamiselta? Sitä vältääksesi on ongelmaan ratkaisu -> käytä Laitilan kanatarhan proegg valkuaista .

- Sekoita valkuaiset sekä banaani sauvasekoittimella/blenderillä kuiva-aineiden joukkoon

- Paista uunissa n. 8-10 minuuttia tai niin kauan, että pannarin keskustasta taikinaa ei enää tartu testi tikkuun ja reunat ovat saaneet kauniin värin.

Täytteeksi voi laittaa esim. marjoja tai pilttiä. Ateria kokonaisuuden kruunaa hyvän rasvanlähde, jonka saat esimerkiksi maapähkinävoista.

Hyviä herkuttelu hetkiä ja tietenkin energiaa treeneihin! 💪😏

Pst.. Tutustu myös näihin kahteen banaanijäätelö reseptiin jos tekee mieli kesällä jotain terveellistä, mutta hyvää ja raikasta! 

 

Ei kommentteja

Jos vierailit blogissani, jätäthän terveiset!

Kiitos kommentistasi! ♥

Back to Top